Mer styring med PowerOffice GO fra Adwice

TEFT Entreprenør har egen, intern økonomiavdeling. Ved å implementere PowerOffice GO fra Adwice, har ledelsen i selskapet fått et styringssystem som letter hverdagen. – For oss har det vært en revolusjon, sier daglig leder Morten Moe.

I Lofoten bygges det boliger som aldri før. Områdene rundt Leknes og Gravdal i Vestvågøy er spesielt populære. Det gir travle dager for den lokale byggenæringa, deriblant TEFT Entreprenør, som er i gang med flere større prosjekter på Vestvågøya.

Med utskilt økonomiflyt, budsjettstyring og bilagsføring for hvert enkelt prosjekt, er det lett å miste oversikt over totalen underveis. 

TEFT er én av over 800 bedrifter Adwice har bistått med implementering av PowerOffice og gjennomgang/endring av intern arbeidsflyt. 

Innføringen av PowerOffice har gitt daglig leder Morten Moe et helt annet styringsverktøy. Med noen tastetrykk får han nå status på likviditet, fordringer og balanse. Ikke bare på totalen, men på hvert enkelt prosjekt.

– For oss har implementeringen av PowerOffice GO nesten vært en revolusjon i forhold til det vi hadde. Både jeg som daglig leder og prosjektlederne har fått en helt annen innsikt i økonomien i de ulike prosjektene og ikke minst den daglige driften. Før var jeg heldig hvis jeg fikk se årsresultatet og kanskje noen halvårsresultater en gang i blant. I dag er jeg langt mer oppdatert på den løpende økonomiske situasjonen i bedriften, sier Moe.

Ikke minst framhever han overgangen til digital bilagsflyt som et stort framskritt.

– I det papirbaserte systemet måtte bilagene innom hver prosjektleder for attestering før de ble lagt inn i regnskapet. Vi sparer mye tid og ressurser med digital flyt.

TEFT Entreprenør har egen økonomiavdeling som håndterer regnskapet. Men ved å bruke PowerOffice GO fra Adwice har ledelsen et kraftig styringssystem som gir mindre oppfølging i hverdagen.

– PowerOffice gjør meg mindre avhengig av økonomiavdelingen for å bli oppdatert på  småting i hvert prosjekt. Nå går jeg inn og gjør alt sammen selv. Jeg får status på økonomien i prosjektene og kan gjøre vurderinger og se dekningsbidrag på prosjektet – både underveis og når de er ferdige. Tidligere var jeg nødt å gå til økonomifolkene og be dem finne alt sammen og sende meg på mail. Det er en himmelvid forskjell fra der vi var, sier han.

TEFT Entreprenør har i dag 47 ansatte og utgjør entreprenørselskapet i TEFT Gruppen. Bedriften kan se tilbake på nærmere 50 år som boligbygger og ca 1.200 ferdige boenheter. I rekordåret 2018 omsatte selskapet for over 80 millioner kroner. I 2014 ble de en del av huskjeden Blink Hus, og omprofileringen fra Ballstad Gruppen til TEFT i 2017 har vært positiv for den lokaleide bedriften.

– Utad tror jeg gjenkjennelseseffekten har blitt mye større. TEFT Entreprenør gir et mer helhetlig navn for hele gruppen. Det spiller ingen rolle om du jobber for XL-Bygg, TEFT Prosjekt eller TEFT Entreprenør. Du er i TEFT, og da vet folk hva det handler. Vi er veldig fornøyd med navneendringen. Det virker som folk synes det klinger bra.

 For TEFT Entreprenør er det viktig å være tett på lokalsamfunnet. Bedriften satser stort på boligbygging til privatkunder. I de nye kontorlokalene har de etablert et eget showroom for kundedialog og framvisning av boligtyper. 

 

Vi hjelper deg gjerne

– Selv om regnskapet kjøres internt, bruker de bistand fra Adwice i perioder ved sykdom, frafall eller når folk har sluttet i økonomiavdelingen. Adwice har også bistått med kompetanse under innføringen av PowerOffice.

– Vi lever jo av lokalsamfunnet, og prøver så langt det lar seg gjøre å benytte den lokale kompetansen som fins, sier Moe.

Han framhever nærheten til de lokale rådgiverne i Adwice som et stort pluss.Det er godt å vite at veien er kort til lokal kompetanse. Da er det lett å få tak i folk hvis behovet melder seg.

AIDEM MEDIA
Tekst og foto

 

Kontakt

Gode spørsmål gir gode svar. Ta kontakt så hjelper vi deg videre.


PowerOffice Premium partner - logo