Adwice bisto oss i generasjonsskiftet

Tor Inge Nilsen hadde valget: Ta over som skipper etter faren, eller fortsette som mannskap på nabobåten. Det ble generasjonsskifte... Båtbytte, nybygg og kvotekjøp. Med Adwice som rådgiver og støttespiller.  

Tor Inge Nilsen tar imot og ønsker velkommen om bord i den gule fiskebåten «Ballstadværing», som ligger til kai – ja, nettopp: På Ballstad i Lofoten.

Mannskapet er akkurat ferdig med å klargjøre båten til neste tur. Slik avsluttes skiftene. Det lukter nyvasket. Skoene settes av rett innenfor døren, før vi entrer trappa opp til styrhuset.

– Få med at de har ungt mannskap. Og et stabilt mannskap. Nesten ikke utskifting. Og så har de hatt en lærling, det syns jeg er flott.

Ordene tilhører Wenche Solgren.

Som oppdragsansvarlig hos Adwice følger hun bedriften tett. Hun framstår som en skikkelig ambassadør. Flere ganger henvender Tor Inge seg til henne for at svarene skal bli riktig.

Den siste ansatte kom om bord så lang tilbake som i 2013.

Tor Inges far eide den første «Ballstadværing» fra 1978 til 2010. Tor Inge var mannskap på en annen stolt Ballstad-båt, «Ballstadøy», og hadde valget: Ta over etter faren, eller fortsette som mannskap på «nabobåten».

Det ble generasjonsskifte. Båtbytte, nybygg, kvotekjøp...

– Ja, full pakke, sier Tor Inge og smiler.

Adwice har vært med som rådgiver og i mange tilfeller utfører etter hvert som beslutninger er fattet.

– Adwice bistod med gjennomføringen av generasjonsskiftet for at det skulle bli rettferdig og riktig for alle. Da jeg valgte å kjøpe en større båt, og videre bygge helt ny båt, var det med Adwice som rådgiver og støttespiller. Det samme gjelder ved kvotekjøpene, forteller den unge rederen på Ballstad.

– Her har du vel bortimot full kvote nå, sier Wenche halvt spørrende, halvt konstaterende.

– Stort sett, konkluderer Tor Inge etter en liten tenkepause.

– Vi kunne hatt litt mer, men det er bra nå.

Det er store summer knyttet til fiskebåt og kvoter. Tor Inge prøver å ikke tenke så mye på det.

– Wenche og Hilma har kontroll på det der. Jeg konsentrer meg om å drifte godt, og ha en sikker og stabil arbeidsplass for mannskapet, sier Tor Inge, nærmest grøssende med tanke på summene som ligger der et sted i regnskapets balanse.

Én fra mannskapet stikker oppom. Drivstofftankene er fylt slik at båten er stabilisert ved kai. Han drar hjem, men skulle det være noe, er det bare for skipper Nilsen å ringe.

Vi hjelper deg gjerne

Hilma Salomonsen er sammen med Wenche Solgren på besøk på «Ballstadværing». Hilma er  neste «generasjon» regnskapsfører. Ballstadværing var det første oppdraget hun ble involvert i da hun kom inn i Adwice i 2016. Hun er i sluttfasen for å bli autorisert regnskapsfører. Når den er på plass, kan hun gå inn i rollen som oppdragsansvarlig, som sin mentor Wenche.

– De gjør en fantastisk jobb, både Wenche og Hilma. Jeg får fakturaer til godkjenning mens jeg er om bord, og kan gjøre den delen av jobben innimellom. Enten på mobil, ipad eller PC. Er det noe feil ved en faktura, skriver jeg det rett inn på den aktuelle fakturaen, og den settes på vent inntil jeg eller de på Adwice får sjekket det, sier rederen på Ballstad.

 

AIDEM MEDIA
Tekst og foto

Kontakt

Gode spørsmål gir gode svar. Ta kontakt så hjelper vi deg videre.


PowerOffice Premium partner - logo