SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge og kompetansehuset Adwice slår seg sammen!

Hanne-og-JT
SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge kjøper Adwice AS. Bak oppkjøpet ligger det ambisjoner om både større markedsandeler, flere kompetansearbeidsplasser og utvidelse av tjenestetilbud. 

- Vi har de siste årene kjøpt opp flere regnskapsselskap i landsdelen, og er den største aktøren i vår bransje. Nå skal vi ta steg både i forhold til utvidelse av tjenestetilbudet, og å virkelig få tatt ut kraften som ligger i det å være en del av Nord-Norges største finanskonsern. Adwice har kompetanse på områder vi mangler, og vice versa. Det gir et godt utgangspunkt for å bygge noe unikt.

Vi har ambisjoner om at enda flere kunder skal få nyte godt av den fordelen det er å være kunde i et komplett finanshus. Den fordelen har nå blitt enda større, sier Hanne Karoline Kræmer, administrerende direktør i SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge.

Oppkjøpet styrker SpareBank 1 Nord-Norge i et område med et aktivt næringsliv og stor verdiskaping

– Også med tanke på markedsandeler vil dette vil styrke oss vesentlig. Lofoten og Vesterålen er et område med svært mange solide og spennende kunder. Jeg både tror og håper at kundene vil oppleve endringen som verdiøkende, sier Kræmer.

Bra for landsdelen

Johan-Thomas Hegdahl, som er administrerende direktør og partner i Adwice, er tydelig på at sammenslåingen er en fordel for både kunder, ansatte og for regionen.

– I Adwice har vi alltid hatt en ambisjon om å bidra til å utvikle lokalt næringsliv. Sammen med resten av det store SpareBank 1-laget skal vi nå realisere vår plan om å bygge Nord-Norges sterkeste kompetansemiljø i grensesnittet mellom økonomi, teknologi, finans og bærekraft. Dette ser vi virkelig frem til.

Hegdahl mener sammenslåingen vil skape attraktive arbeidsplasser.

– Dette gir også alle våre eksisterende og potensielle nye medarbeidere mange nye spennende karrieremuligheter. Etter sammenslåingen vil Adwice og SpareBank 1 Regnskapshuset bli 300 medarbeidere i Nord Norge. Hvorav cirka 90 vil være lokalisert i Lofoten og Vesterålen. Trygge og spennende kompetansearbeidsplasser er viktig for å skape vekst i distriktene. Det kan vi virkelig bidra til gjennom at alle forretningsområdene i konsernet samarbeider tettere for å bistå våre kunder. Tenk å få lov å bo i Norges fineste landsdel og jobbe med bedrifter som skaper verdiene vi skal leve av. Vi er rett og slett heldige!

Også konsernsjef Liv Ulriksen i SpareBank 1 Nord-Norge mener det som nå skjer er gode nyheter for både kunder og ansatte. Hun peker på at selskapene kompletterer hverandre på en god måte, og løfter frem forskjeller i både kompetanse, erfaring og struktur som en styrke.

– Regnskap er i kjernen av det enhver virksomhet driver med. Men vi ser at det er flere og flere fagområder som er i randsonen, men likevel henger tett sammen med denne kjerneaktiviteten. Digitalisering, bærekraft og selskapsrådgiving, for å nevne noe. I dette utfyller de to selskapene hverandre. Det samme kan sies om ledelsen. Kræmer har lang ledererfaring fra mange forskjellige roller innenfor konsernet, mens Hegdahl har lang erfaring fra å utvikle regnskapsbransjen nettopp mot de nevnte fagområdene. I tillegg bringer han med seg et stort nettverk, opparbeidet over år i en rekke forskjellige roller. Totalen blir en kraftfull pakke, og jeg gleder meg virkelig til å følge det som kommer til å bli en spennende reise.

Faktaboks Sparebank 1 Regnskapshuset Nord-Norge 2022
Omsetning Kr. 218.424.229
Resultat før skattKr. 17.465.159
Antall ansatte210
Faktaboks Adwice AS 2022
Omsetning Kr. 70.112.523
Resultat før skattKr. 6.177.081
Antall ansatte66

Kontaktpersoner:

  • Konsernsjef Liv B. Ulriksen, telefon 957 31 130
  • Adm. Direktør SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge Hanne Karoline Kræmer, telefon 414 70 483
  • Adm. direktør Adwice AS Johan-Thomas Hegdahl, telefon 992 51 458
  • Konserndirektør Stein Vidar Loftås, telefon 951 26 576
Vi fusjonerer!
Regelverk for tilskudd til rapporteringsutstyr for...

Flere aktuelt saker

Fra 1. januar 2024 er Adwice AS en del av SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge. For deg som kunde betyr dette at du får tilgang til et enda større ko...
SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge kjøper Adwice AS. Bak oppkjøpet ligger det ambisjoner om både større markedsandeler, flere kompetansearbeidsplas...
Regelverket er utarbeidet i medhold av § 8 i Reglement for økonomistyring i staten og kapittel 6 i Bestemmelser om økonomistyring i staten. Regel...

Kontakt

Gode spørsmål gir gode svar. Ta kontakt så hjelper vi deg videre.


PowerOffice Premium partner - logo